Dimission på Esbjerg Statsskole
27. juni 2008

Hvert år i slutningen af juni holder Esbjerg Statsskole sin dimission for årets kuld af studenter. Herover er de alle sammen i festsalen med forældre og lærere. 
     
 Til venstre har vi Louise og Rune fra 3l og til højre er jeg sammen med Katrine, også fra 3 l.
    
Jeg har også haft den glæde at kunne sætte huen på Niels fra 3k efter mundtlig eksamen i engelsk. Efter den formelle del af dimissionen kommer så personalets sommerfrokost. Mens vi venter på at sætte os til bords benytter jeg lejligheden til at forevige de tilstedeværende. Her er først Ole.
    
Her er Joan og Torben i munter snak. Asta prøver at forklare et vanskeligt problem for Peter og Rune. 
   
  Jan ser lidt betænkelig ud, men Tine og Susanne har det muntert. Imens slapper Anne og Caspar af i sofa, den ene på vej ud, den anden på vej ind.
    
Men hvor der skal festes, er der brug for tjenende ånder. Her ses Torben i fuld fart med at gøre klar sammen med Lone fra køkkenet. Samfundsfagslærerne holder sammen - Tommy og Lars.
    
Jeg er også lige en smut om kontoret, hvor Conny og Merete tager imod. Og her har vi så et virkeligt team: idrætslærerne. Inge har fået lov til at flankere Trine, Ruth, Bo og Peter. 
    
De to seniorer Clifford og Jørner får sig en snak med en af de nye, Asta. Hyggelig snak i sofagruppen.
    
  Køkkenet kan også bruges til at sludre i, hvilket Jan og Lars benytter sig af. Sofapladserne er nemlig optaget af de andre. Ruth, Peter, Helle og Åse.
    
  Bent og Clifford i snak. Ulrik og Hanne i gården med fadøl. 
   
Igen et lille indtryk fra sofagruppen.
    
Til venstre Gitte, Susan og Anne, som sædvanlig meget muntre. Rektor Karsten Kjemtrup sammen med Conny fra kontoret og Frants til højre. 
    
Så er vi ved at være klar - toastmaster Orla introducerer de sindrige procedurer og Peter mener at have forstået.
    
Jeg får også lige Senay og Anne med inden frokosten starter. Karsten byder alle de tilstedeværende velkommen til frokosten.
    
Scener fra bordet: Ulla, Susan, Rune og Henrik. Thomas, Caspar, Lars og Helle.
    
 Åse, Frants og Jens Peter. Og Charlotte, Charlotte og Susanne beundrer Cecilies fremskredne graviditet. 
    
Fotografen er imponeret over dimensionerne. Og Cecilie er glad for at kunne opretholde bestanden af kommende elever. Igen er de tjenende ånder uundværlige: Torben skarpt forfulgt at en anden stikirenddreng, Lars.  
    
Hanne, Peter, Anne og Søren snakker med blandt andet Orla. Undervejs holder Ole en lille tale, og Marianne og Karsten lytter.
    
Peter, Jens, Bo hygger sig sammen med sekretær Esther. Og ingen skole fungerer uden en pedel, men omsider får Flemming også mulighed for at tage del.      

Og hvad ville Kim Larsen ikke sige til det her. Men rygerne på Statsskolen ser ud til at tage det med godt humør.