Ulvemosen
2. maj 2020
    
Else har været på Google Maps for at finde nye steder at opsøge, og er faldet over et spændende  navn: Ulvemosen! Midt i det vestjyske landbrugsland er der et lille bevokset sted, som det kunne være interessant at se.  Klik på billedet til venstre for at se hvor det er. Vi har parkeret på stien der fører over til Ulvemosen. Else er klar til vandringen. Klik  på billedet for at se hende vandre.
    
Det er en lille bøgelund vi holder ved, og her er bøgetræerne lige sprunget ud med friske grønne blade. Vi vandrer af sted over det åbne land med nypløjede marker på hver side og med vindmøllerne i horisonten. Som det kan ses på Google Maps, skulle stien dreje til venstre og føre lige over til Ulvemosen, men marken er pløjet op og tilsået, så vi vender om.
    
I stedet kører vi lidt syd på og parkerer i en skov, hvorfra vi kan vandre derover. Else på vej gennem en lysning og jeg står på skovstien lidt længere fremme.
     
Her i skoven er der utroligt mange myretuer, og det er underholdende at se de mange tusinde myrer arbejde. Klik på billedet til venstre for at se aktiviteten. Så er vi tilbage på det åbne land og Else gør sig klar til at vandre over marken.
    
Her er hun på den åbne mark med en flot rapsmark i baggrunden. Hun vandrer over mod mosen, men skal uden om et vådområde for at nå derhen.
    
Her er der spredte birketræer i forgrunden, og ovre bagved ses området med mosen.
    
Vi passerer nogle elektriske hegn og baner os vej gennem det lidt fugtige gyngende terræn.
Efter lidt kredsen omkring for at komme tørskoet derhen lykkes det os at finde ind til selve søen i midten af mosen. Det er et idyllisk sted.
    
Else tager et billede af mig med øen med birketræet.
    
Området er meget fugtigt, så vi vender tilbage via den nogenlunde farbare passage herind.
    
Herude i det fri kan man virkelig se hvor sort jorden er i Vestjylland. Her er Else på vej tilbage langs med skovbrynet.
    
Tilbage på marken kigger vi tilbage den pløjede mark og skovbrynet. Vi skal igen forcere det fugtige terræn, hvor køerne har trådt jorden op.
    
På vej tilbage kaster vi et sidste blik på træerne der omkranser Ulvemosen. Klik på billedet for at se en panorering.Så vender vi blikket mod skoven vi kom fra. En spændende tur til et område, der nok ikke er særligt kendt.