Varde miniby
På udflugt med seniorklubben august 2013

Det er blevet min tur til at lave et nyt arrangement for seniorklubben. Det sidste jeg lavede var om orienteringsløb, og denne gang har jeg allieret mig med Ole, vores lokalhistoriker.

    
Vi møder morgenfriske op ved indgangen, ialt 12 deltagere, og heldigvis er det dejligt vejr med sol og ingen vind. Lige hvad vi har brug for til et sådant arrangement. Ole går straks igang med at fortælle om det første hus vi ser.
    
Her står vi midt på torvet og Ole har mange historier og tekniske forklaringer til husene, deres historie, konstruktion og de anekdoter der er knyttet til dem.
   
Vi vandrer afsted ad de 'brostensbelagte' gader i hælene på Ole. Det er lidt underligt at se huse man kender godt i denne dimension.
     
Her står vi ved det der nu er Skansen og Kræmmergade. Der er også historier forbundet med dette sted.
    
Jeg har aftalt med Jes Pallesen, min tennistræner, at han vil vise os rundt i minimurernes værksted. Han er tidligere ingenør og har indtil fornylig stået for tegningerne til bygningerne. Det er spændende at se de arbejde der ligger forud for placeringen af husene i minibyen.
   
Marianne forhører sig her om selve arbejdsprocessen er med materialer og arkitektur. Vi studerer de mange forskellige slags værktøj der er i værkstedet, mens Jes forklarer.
En tak til ham og Ole for at der har stillet sig til rådighed med deres ekspertise.