Persepolis
3. etape oktober 2008

   
For at komme hen til Persepolis skal vi vandre et langt stykke vej. Denne måde at nærme sig på giver et indtryk af stedets storhed.Det var en måde at imponere udenlandske delegationer.    
    
Ude ved ruinerne af Persepolis er vi ikke de eneste turister. Også kvinderne midt i billedet skal derind. Oppe på plateauet, som byen - som snarere er et kæmpemæssigt palads - ligger på, står søjlerne og fortæller om en imponerende arkitektonisk udsmykning.     
    
Vores guide er en utroligt vidende mand, som er i stand til at levere spændende forklaringer om alle de detaljer vi får øje på ved skulpturerne. Her er det for eksempel et stort fabeldyr.
       
En procession, som Anne gerne vil vide noget om, og en spændende detalje: en klo, med musklerne tydeligt aftegnet.
    
Endnu en detalje, som Hassan udpeger for os: nogle får der drives frem i en procession, hvor man kan se hyrdernes hænder der roder op i fårenes pels. Nogle få kilometre derfra ligger kongegravene. Det er nogle imponerende udhugninger i bjergsiden, og vi vandrer hen til dem.
    
På billedet til venstre får man indtryk af dimensionerne: indgangen placeret halvvejs oppe og udsmykninger foroven og forneden. Til højre er der udsmykningen ved Kong Darius' grav.   
    
Jeg tager et billede af Shahla sammen med vores chauffør og guide.Om aftenen kører vi videre nordpå mod Isfahan og undervejs gør vi holdt og får noget te. Her har Else, Peter og Anne placeret sig under et portræt af Khomeini.