Osaka
7 november 2010
   
Vi ankommer til Osaka søndag d. 7. november, og ovenover til venstre ses vores hotel. Vi installerer os og finder en restaurant som ligger hyggeligt i en lille sidegade.
   
Ekspedienterne er muntre og snakker meget. Else går på opdagelse i de mange små ting som er en del af en udstilling af kunsthåndværk, som er i restauranten.
   
Vi får os et let frokostmåltid, og om aftenen er vi på en anden restaurant, hvor vi møder dette japanske par. De vil gerne kommunikere, selv om deres engelske ordforråd ikke er så stort.
       
Tidligt om morgenen næste dag, mandag d. 8. november, går det med taxa ud til lufthavnen, og herude får vi tiden til at gå med at købe lidt souvenirs til os selv og gaver til børnebørnene. Butikkerne bugner med kitsch, men der er også mange dejlige kvalitetsting.
       
Her er vi ved at få pakket en kimonoagtig dragt til Sofie ind. Bagefter skal vi have noget mad, og vi synes det vil være passende at slutte et Japanbesøg af med lidt sushi. Vi sætter os ved disken hvor de har travlt med at forberede retterne.
   
Else sidder klar til at modtage sushi'en og til højre er den så. Den smager virkeligt lækkert!
   
Så er der afgang, og vi har mulighed for i flyet at følge med i hvor langt vi er nået. Her er det en times tid efter start, at vi kan se dette flotte bjerglandskab ud af vinduet.
   
Efter 8 timer er det så dette billede vi ser, og til sidst efter 11 timer flyver vi ind mod København.