French Open 2011
Maj - juni

   
Igen i år har vi glædet os til at komme til Paris og overvære tennis på Roland Garros, nemlig French Open. Desværre er Caroline Wosniacki allerede slået ud, men der er jo mange andre gode spillere at glæde sig til. Vi har som før valgt at have tilbringe en dag som turister i byen før vi tager ud til stadionnet, og her er vi bænket på en café. Vejret er dejligt, solrigt og varmt med en let brise. Mens Bo og jeg kigger på elektronik, har Else og Corinna fundet en tøjbutik. De får den idé at promenere i samme bluse, og Else køber sin.
   
Som turister nyder vi både by-, handels- og cafélivet, men vi vil også gerne se på kunst. I år er der en Manet-udstilling på Musée d'Orsay og her er vi linet op i køen udenfor.Indenfor bryder jeg forbuddet mod at tage billeder og her er Else foran det maleri, der hedder Balkonen.
   
Bagefter krydser vi Seinen, og Corinna og Bo har Louvre i baggrunden. På vej over bliver vi igen mindet om, at det er i denne by Eiffeltårnet befinder sig.
   
På den anden side af floden er vi i Tuileries haven, og det er en skøn spadseretur i den dejlige park. Vi finder os en café og bestiller lidt forfriskende.
   
Else og jeg sætter pris på is, når det er varmt, mens Corinna nipper til sin frugtsaft cocktail. Bo har nok i sin kaffe, som sædvanlig af den sorte slags.
   
Else har i et stykke tid været meget interesseret i en maler ved navn Odilon Redon, og til hendes store glæde og overraskelse er der en særudstilling af hans malerier på Grand Palais, så her er vi så. Vi er behageligt trætte i benene af al denne vandring, og tager metroen hjem.
   
Så er det blevet lørdag og fjerde spillerunde skal til at starte. Denne dag har vi billetter til stadion Suzanne Langlen, hvor vi starter med en kamp mellem spanieren Montanes og italieneren Fognini. Vi kender ikke nogen af dem i forvejen, og forventer os ikke så meget, men det udvikler sig til en meget spændende og underholdende kamp, som Fognini vinder.
   
I pausen inden næste kamp forfrisker Bo og Corinna sig med en is, og derefter er vi klar til at se Jelena Jankovic fra Serbien og Francesca Schiavone fra Italien. Det biver igen en spændende kamp, som Schiavone vinder.
   
Da hun vandt trofæet sidste år, lagde hun sig ned og lod som om hun spiste gruset af bare glæde over sin sejr på det underlag. Fotograferne beder hende om at gøre det samme her, hvilket hun gerne indvilliger i. I pausen inden næste kamp går jeg en tur i omårdet. Der er et dejligt folkeliv på Roland Garros. Jeg har fået mig en ny kasket, da den gamle er slidt op i vaskemaskinen. I baggrunden ses Philippe Chatrier stadionnet, hvor vi skal tilbringe næste dag.
   
Tilbage på Suzanne Langlen stadionnet ser vi kampen mellem Monfils og Ferrer, som dog bliver afbrudt, da det er ved at blive mørkt. Den genoptages næste dag og Monfils vinder 10-8 i femte sæt. En virkelig arbejdssejr. Næste dag forlader vi hotellet for at tage ud tennis.
   
Ved siden af vores stadion ligger Musketér pladsen, opkaldt efter kælenavnet på det berømte franske Davis cup team. Den første kamp er mellem Nan Li fra Kina og Petra Kitova fra Tjekkiet og den vindes af kineseren. Så følger det helt store: Nadal mod Ljublicic fra Kroatien. Det er lykkedes mig at fange Corinna i forgrunden med Nadal, som sidder på sin plads på banen.
   
Når kampen starter, begynder folk at myldre ind, og vi rejser os for at de kan komme ind. Så er Nadal i aktion, og han slår relativt ubesværet sin modstander i tre sæt.
   
Så venter vi på næste kamp, som er mellem Robin Söderling fra Sverige og Giles Simon fra Frankrig. Trods en overvældende støtte fra publikum til deres landsmænd slår Söderling ham i tre sæt.
   
Sidste kamp denne dag er mellem Agnieszka Radwanska fra Polen og russeren Maria Sharapova, og sidstnævnte vinder i to sæt, selv om hun er nede med sætbolde i andet sæt. Vi har fået  en masse god tennis, og det fejrer vi om aftenen ved et besøg på en restaurant. Her er Corinna i sin smukke kjole på vej sammen med Else. HomeFrenchEnglishLet's build a smarter planet.Radio Roland Garros
Klik her for at se flere billeder> <Klik her for at se flere billeder