French Open 2009
På Roland Garros med Bo og Corinna

   
For snart 10 år siden lovede Corinna og jeg hinanden, at når jeg ikke havde arbejde i slutningen af maj og begyndelsen af juni, så ville vi tage til Paris og overvære French Open på Roland Garros. Dette blev muligt i og med jeg gik på efterløn oktober 2008, så her i 2009 blev løftet holdt.
Else og jeg rejser direkte fra italien til Paris, hvor vi afhenter Bo og Corinna i Charles de Gaulle lufthavnen, og efter en utrolig tæt trafik og parkeringsproblemer ankommer vi fredag formiddag til Roland Garros. Første punkt på dagsordenen er mad, hvor vi forsyner os ved en af de mange madsteder. Den første kamp vi kigger på er mellem Ferrero fra Spanien og Kohlschreiber fra Tyskland. Herover til højre er Ferrero i gang med at serve.
   
Blandt tilskuerne er der en tidligere vinder af turneringen, Carlos Costa, med eftertænksom mine med hånden under hagen. Det var der god grund til, da hans landsmand tabte til Kohlscreiber, som så bliver interviewet efter kampen.
   
Herover til venstre peger Else på Caroline Wozniacki i oversigten over alle deltagerne og lodtrækningen. Vi havde desværre ikke kunnet skaffe billetter til de store arenaer, men måtte nøjes med mindre vigtige kampe. Men her var det også spændende og underholdende. Herover til højre har Cibulkova lige vundet sin kamp, og hjælperne er igang med af feje banen klar til næste kamp.
   
Vi bliver anbragt på tilskuerpladserne, og der er en dejlig varm bagende sol over Paris. Vi er heldige at komme ind til en kamp med nogle af de kendte: Venus og Serena Williams, i en double.
   
De taber første sæt, men viser så deres styrke og vinder kampen.
   
Om lørdagen er vi blot almindelige turister i Paris. Vi har fundet et hotel på Montmartre, et vældigt hyggeligt område med mange spisesteder. Vi får morgenmad på denne 'Brioche Dorée. Derefter går vi en lang spadseretur ned mod Seinen og passerer undervejs operaen. Corinna er vores rejsefører.
   
Solen er hård ved Else, så hun belsutter sig for at købe en kasket med både Paris og Eilfeltårn. Så går turen videre, og Bo og Else hjælper guiden med bogen.
   
Undervejs er der tid til at kigge butikker, og i en af dem er der kunstfærdige rammer og spejle. Jeg når lige at få taget dette billede af Else inden butiksassistenten fortæller at det er forbudt at tage billeder. Bo og Corinna er her kommet ind i en butik med organiske, økologiske fødevarer, hvor de finder noget 'fois gras' som de har lovet at tage med hjem til nogle venner.
   
Så er vi nået ned til Seinen og står her med udsigt til Notre Dame. Turen går videre op forbi Sorbonne og her står Bo, Corinna og Else med Pantheon i baggrunden.
   
Vi spadserer en tur ind i Luxembourg haven, hvor der er mange mennesker der slapper af i det gode vejr. Til højre står Maria de' Medici og spejder ud med et dansk par i forgrunden.
   
Søndag er vi tilbage på Roland Garros, og herover er der nogle situationer fra tilskuerpladserne.
   
På pladsen mellem Court Philippe Chatrier og Court 1 er der sat en storskærm op, så alle kan følge de vigtige kampe her. Jeg har placeret mig her med min nyerhvervelse, en rigtig Roland Garros kasket. Den er både en souvenir og en nødvendighed i den bagende sol. Mens jeg spadserer rundt på må og få og nyder menneskemylderet og stemningen på området, møder jeg tilfældigvis en gruppe polakker, som er i gang med at få taget et billede af sig selv sammen med Radwanska søstrene, også fra Polen. Jeg benytter mig af lejligheden til at få et billede og en autograf på min kasket.
   
Herover til venstre slentrer Else af sted ved siden af Court Philippe Chatrier, bygningen til højre. I baggrunden kan man skimte omridset af den anden store bane, Court Suzanne Langlen. Der er mange mennesker, og til højre er der mange samlet for at se kampen på storskærmen mellem Rafael Nadal og Robin Söderling. En overraskelse for alle at se Nadal tabe denne kamp.
Men for os fire var det en oplevelse af overvære dette års udgave af French Open på Roland Garros!