Orienteringsløb i Oksby plantage
Divisionsturnering d. 23. august 2015
    
Som banelægger har jeg haft en række gode hjælpere til rådighed med at sætte poster ud og løbe forløb. Da den sidste vender tilbage og bekræfter at alle poster står som de skal, kan jeg slappe af og vandre lidt omkring og opleve stemningen i området. Jeg møder Klaus, som gerne vil posere foran vores campingvogn, som fungerer som hovedkvarter for beregningen. På stævnepladsen er løberne fra klubberne ankommet og nyder det herlige vejr.
    
Der er tilmeldt 318 løbere som sidder på den brede vildtager ved målet. Jeg fanger lige nogle af løberne fra OKE. De er ikke med i divisionsturneringen, men benytter muligheden for at få et spændende løb i en herlig skov.
    
Elinor og Karen tager sig af kiosken.
    
Lene hjælper en dreng og hans far med at løbe børnebanen, også kaldet dinosaurbanen, da der ved hver post er et billede af en dinosaur.
    
Stævnekontrollanten Louis sammen med Anette og Klaus, som tager sig af resultattavlen, og stævnelederen Peter. Der er stillet to toiletvogne op til de mange løbere, og der er en pæn køkultur.
    
Den lange og brede vildtager egner sig glimrende til parkering for de mange biler, som især er kommet fra Østjylland. Der er to starter, og for at komme til start 1 skal man passere parkeringen, så derfor har Jens og Asta sørget for en passage på tværs.
   
Jeg går videre hen til start 2 (banerne 1, 2, 3, 4, 5A, 5B og 8). Her går løberne og venter på at komme afsted. Jeg bliver modtaget af Erling, som er funktionsleder for starten.
    
Jette råber navnene op på de løbere der skal starte, og Per udleverer startbrikker sammen med Thorbjørn. Henne ved startbåsene kontrollerer Jørgen at alt er som det skal være. Klik på billedet til venstre for at se video.
    
Hans tager sig af at hjælpe løberne med at finde de rigtige kort og at nulstille brikken. Så går starten og de to løbere koncentrerer sig om at læse sig ind på kortet mens de løber. Klik på billedet til venstre for at se video.
    
Bagefter spadserer jeg en tur over til start 1 (banerne 6, 7, 9 og 10). Her følger jeg den blå snitzling og kommer hen til starten.
     
Løberne kan her kontrollere at deres navn står på startlisten og at tiden passer. Der er også mulighed for at studere kortet og gøre sig en ide om hvor man befinder sig. Løberne melder sig ved bordet.
    
Herefter bevæger de sig ind i startbåsene, hvor Jens og Asta står klar.
    
Jens forklarer lige de sidste detaljer, mens løberen venter på at uret når op til hel og siger beep beep beep beep beeeeeep. Klik på billedet til venstre for at se video.
    
Tilbage på stævnepladsen står Tom klar til at dele vand ud til løberne når de kommer i mål. Der er væskeposter ude på banerne, men da det er en varm dag, er de godt tørstige når de komme udasede i mål.
    
Eskil hjælper til i beregningen, og sørger for at resultaterne bliver transporteret over til resultattavlen. Thorkild har stået for parkeringen og ellers været altmuligmand. Nu har han fået tid til at løbe sig en tur selv og gør sig klar her.
    
Mogens står for beregningen, som heldigvis afvikles uden problemer. Han har lige tid til at blive fotograferet sammen med Erik, som har hjulpet mig med forløbet. Per i dyb samtale med Hans Jochumsen fra OKE.
   
Hanne Jochumsen fra OKE kommer i mål og skal til at aflevere sin brik ved beregningen. Her er Viggo på vej i mål. Klik på billederne for at se videoer.
    
Han forklarer Niels fra Ribe og mig om sit løb. Han er meget tilfreds, indtil han undervejs i forklaringen bliver klar over at han har overset en post. Ærgerligt, men han nød under alle omstændigheder løbet, så helt spildt er det ikke.

 
 Her er kortet med den lange bane 1 indtegnet.