Baukje Zijlstra - retrospektiv udstilling
Vojens oktober 2004

    
 I anledning af sin 60års fødselsdag og flytning fra Egtved til Vojens arrangerer den hollandskfødte kunstner Baukje Zijlstra en restrospektiv udstilling i Vojens. Else har modtaget megen inspiration fra hende gennem den årrække hun var elev i Egtved på Baukjes kunstakademi Andromeda, så derfor rt det en oplagt ide at besøge udstillingen og samtidig hilse på Baukje. Billedet til venstre visergangen ind til selve udstillingslokalet, og til højre et fotografi af Baukje Zijlstra med Persefones kappe som ligner nogen af dem der er udstillet.
   
   Baukje tager imod os. Hun får sig en snak med Else om hendes tid som elev og de diskuterer udstillingen.
    
Her ovenfor en flot kappe til venstre. Billedet til højre var det første billede vi så af hende for år tilbage, og heldigvis er det med på udstillingen. Det forestiller en engel.
    
Her er det i nærbillede og til højre er der en detalje fra billedet, som er af tekstil. Baukje har brugt mange timer på at brodere kapper.
    
Et billedtæppe og igen en kappe.
    
Til venstre en detalje fra tæppet og til højre en anden kappe.
    
Else fik sig en god snak med sin gamle lærer, og imens brugte jeg kameraet flittigt. Jeg har søgt at give et indtryk af bredden i hendes produktion.
    
Motivet her ovenfor er en gral. Billedet til højre viser et udsnit.