Forhistorien

Oldeforældrene

   

Elses slægtsalbum starter med hendes oldeforældre, Vilhelm Ehrenreich og kone, som ses på billedet herover. Oldefar er isenkræmmer i Brønderslev. De er forældre til Marie og Anna Sofie, Elses mormor. På billedet til højre er de sammen med Marie.


Bedsteforældrene: mormor og morfar

   

Deres datter hedder Anna Sofie. Dvs. hun er Elses mormor. Hun bliver uddannet på Hotel Skagen og senere gift med Axel Lindstrøm, som er fotograf og har en fotoforretning i Vejle. Han er altså Elses morfar. De ses på billedet herover. De har to døtre, Karen og Thora. Karen bliver gift med Niels.

      

Axel og Anna Sofie Lindstrøm ses her til venstre sammen med Niels, Elses far. I midten er Anna Sofie flankeret af Karen, Elses mor, og Thora, Karens søster, dvs. Elses moster. Til højre skåler Anna Sofie, med Elses mor. Billedet er taget ved Elses konfirmation i 1956.


Bedsteforældrene: farmor og farfar

               

Else er opkaldt efter sin farmor, Else Marie Pedersen, som ses på billedet til venstre herover. Hun dør i 1915. I midten farfar Bertel Pedersen, som er bonde. Han dør på Skærup plejehjem. På billedet til højre ses Niels's barndomshjem i Højen.

   

De år fem børn, en datter Maren, og fire sønner: Peter, Harald, Alfred og Niels, Elses far. På billedet herover er Bertel Petersen sammen med sin familie. Han står i første række til højre. Forreste række til venstre er faster Maren, som er gift med Hans Jacquet, nummer tre fra venstre i anden række. Derefter Martha, som er gift med og senere skilt fra farbror Alfred, som står yderst til venstre i anden række. De er forældre til Henning, Egon, Gerda og Inge. Nummer tre fra venstre er Anna, som er gift med farbror Peter, nummer to fra venstre med lys kasket. De to var Nis's plejeforældre. Nummer fire fra venstre i anden række er (et kvalificeret gæt) farbror Harald, som er ugift og dør tidligt. Nummer fem er Mads Jensen, som er Nis's bedstefar, far til Anna, nummer tre fra venstre i første række. Bagest står Niels, Elses far.


Forældrene

       

Niels på en imponerende motorcykel i 1933. Niels og Karen ses her i Vejle som nygifte i 1937. De bosætter sig i huset Jægerhus på Kiddesvej i 1938.