Minna og Arthur

Da imidlertid Arthur og Minna må flytte til Fuglebjerg, Vestsjælland, maj 1939, på grund af forfølgelse fra en person ved navn Skovhøj, en person med nazisympatier, flytter Erna ned til "murerens" og har salon her i et halvt år fra maj til november ved siden af Harry. På det tidspunkt Arthur og Minna flytter til Fuglebjerg er de lokale jævnstrømsværker ved at blive nedlagt på grund af overgangen til vekselstrøm. Derfor ved de allerede ved tilrejsen, at de kun kan være dér et år. (Se billederne fra Fuglebjerg herunder).

    
                             1939 Fuglebjerg. Minna og Arthur.                                                                               Vinteren 1940 i Fuglebjerg. Arthur sammen med en installatør.                               

 1940. Minna og Arthur vender hjem fra Fuglebjerg.             

Om sommeren kommer Arthur og Minna fra Fuglebjerg, da elværket ophører ved overgangen til vekselstrøm (se billedet herover). De bor på Holmehusvej hos Karl og Erna en månedstid, indtil de finder en lejlighed på Lumbyvej, hvor de bor indtil januar. Derefter flytter de til et andet sted på Lumbyvej lige over for SIO.

Anekdote:
Under transporten af møblerne på Lumbyvej taber Arthur bornholmerurets kasse, hvorfor Karl laver en ny. Dette bornholmerur har været i familiens eje siden 1862.

Om sommeren 1940  får de omsider en lejlighed på Vesterbro. Efter hjemkomsten fra Fuglebjerg og frem til slutningen af 40erne går Arthur til hånde på Sukkerkogeriet i roekampagnen om efteråret, og i 1942 også i Gamby ved Brenderup som hjælper med installation og ved værket. Senere får han arbejde ved DFDS ved forefaldende lastning og losning af gods på havnen (Se billedet herunder).

1963. Arthur arbejder hos ved havnen hos DFDS.

Portrætbillede af mormor og morfar, Minna og Arthur Veje. Ca 1960.
       
   En situation fra 1960. Mormor og morfar, Minna og Arthur, på Kragsbjergvej, for at besøge os. Læg mærke til gastårnet, som blev revet ned i 1979.          Så skal der spilles kort: Ligeud     

I 1960 afholder Minna sin 70-års fødselsdag i Gildesalen i Smedegården. Se billederne herunder.
         
                                             Emma, Karl, Mary og Erna.                                      I baggrunden skimtes og Peder Veje, i centrum Tulle og Minna, til højre Anna og Niels. Han og hans bror Emil boede i det sidste hus på Brogårdsvej  i Sjørring.
    
Skrædderen i Norup Peder Jensen og hans kone, Sine (Marius murers kone), Minna og Egil                                         T hyra, Minna og Emma: de tre skolekammerater fra Tullebølle.


    
I
1962 flytter Arthur og Minna ud på Sdr.Boulevard. I denne periode kommer han til skade med benet ved havnen og holder op med at arbejde. Billederne herover et taget i haven på Sdr. Boulevard 1964. Erna sammen med Minna og Arthur.

Minna dør i 1970...

    
1979 Arthur går tur i Vestergade i Odense                                                     1980 Arthur til sin fødselsdag

                                                                                                                                                                                                                        ...og Arthur i 1985.


Graven befinder sig på Assistenskirkegården i Odense.

Anekdote:
Mette Jensens brors søn, Ejnar Jensen, dvs Arthur's fætter, dør i 1995. Ved hans begravelse d. 26. august 1995 kommer kun Erna og hans tidligere hjemmehjælper og hendes mand for at deltage. Det er 7 til 8 år siden, denne hjemmehjælper sidst har set ham, og ved O.K. Klubben 25 års jubilæum i slutningen af 1995 bliver det omtalt i aviserne at to fætre fra Jylland tilfældigt nogle år tidligere har mødt hinanden dér. Faktisk ved de det ikke, før de har talt med hinanden, men senere deltager fætteren i Arthur's 85års fødselsdag.                     

Egil og Lilly
Efter sin konfirmation kommer Egil, Arthur og Minnas søn, Ernas bror, i bagerlære. Det sidste år af læretiden, dvs fra 1938 til 1939 skal foregå hos en konditor, så derfor kommer han til Vindegade i Odense, hvor der er en sådan. Her møder han Lilly, som bor i samme gade og som er i lære som ekspeditrice i en slagterforretning i Nørregade. Efter at Egil er udlært som konditor kommer han til Kauslunde ved Middelfart som bagersvend, men allerede året efter udfører han en slags alternativ militærtjeneste (det er under krigen) som 'føl' hos politiet. Efter endt militærtjeneste passer Egil Arnes bagerbutik på hjørnet af Nyborgsvej og Nansensvej i Odense et par måneder på grund af Arnes sygdom, men omkring 1942 kommer han til aktiebageriet, og i 1943 gifter de sig og flytter ud på Stadionvej. På billedet herunder ses Lily sammen med Erna.


1939. Egil er i Sjørring hos Anna.
   
1939 Lilly og Erna på Østre Stationsvej i Odense                                                                                     1939 Fuglebjerg Karl, Lilly, Minna og Egil.                                      

    
Lilly i 1945. Hun er sammen med Minna og Arthur i Rosenbækken.                                                                     Helt til højre ses Egil til Minnas fødselsdag i 1961.

I 1946 dør Lillys mor og de flytter ud i hendes lejlighed på Jagtvej 30. Fra sin tid på teknisk skole kender Egil en anden bager, Hans Aksel, som har butik på Hjallelsevej 28, og Lilly kender Inger.
Derfor flytter de ind i en lejlighed her på første sal, og her bor de indtil Egils død i 1966 efter sygdom på grund af en svulst i nyrerne. Lilly, som er uddannet ekspeditrice, er i en periode hos butikken Hami i Vestergade og derefter i lang tid i Brugsen på Albani Torv, får i perioden herefter arbejde som pakkedame på aktiebageriet, hvor hun møder Børge, som hun flytter sammen med. De bor i Vindegade og hun hedder atter engang Hansen.