Norup

 
Efter hjemkomsten fra militæret søger Arthur med Peder Vejes hjælp stillingen som elværksbestyrer i Norup. Værket er blevet bygget i 1911, og denne stilling gør det muligt for Arthur og Minna at gifte sig den 15. april 1919 og rejse hertil. Her får de børnene Egil i 1920 og Erna den 6. november, i 1921. Børnene sidder foran huset. Ca. 1925.
    
Her er Egil ca. 3 år gammel. Til højre hele familien et år senere.
    
I 1927 er Arthur, Erna og Minna en tur i Odense. Her ses de med rådhuset og Flakhaven i baggrunden.

 I 1928 går Erna i 2. klasse. Hun er nummer tre i forreste række.

Erna og Egil i 1929.

På billedet herover er der en række familiemedlemmer på min mors side samlet uden for værket i Kappendrup, som Peder Veje bestyrede. Billedet er fra 1930. Det er i forreste række fra venstre Arne, Egil, Vøgg, Anker, Erna, Vira med Gunild og Ane Marie (Bedste). I bageste række er det Henny, Niels (Marys far), Tulle, Mary, Arthur, Jørgen Oldefar, Minna, Jens, Elna, Peder.

Her er de samme i lidt større udgave.
      
Omkring 1930 er Erna i Odense Zoo. Her ses hun ved siden af Egil, og foran står Tulle og Henny. I baggrunden til venstre ses Søren og Arthur. Til højre ses foran huset i Norup Kaj (1922-1994), Egil, Ebba (1923-2013) og Erna ca. 1931.
   
Billederne herover er fra Hasmark strand på Nordfyn i 1932. Til venstre ses Erna, Arthur, Egil, Morbror Hans Pedersen (Bedstes bror), Bedste, Henny, Mary, Tulle og Jens. Til højre Erna sammen med Søren. Mary sidder yderst med ryggen til.
    
Egil og Erna foran huset i Norup, ca. samme år.
 

I 1932 bygges et nyt hus i haven og Blinde Johannes' hus bliver redskabsskur. Olga's mor er den sidste husbestyrerinde og har hun og hendes mand arvet huset. Johanne er datter af Olga og er damefrisør. På billedet ses Olgas far, Arthur, naboen Erlund, Egil, naboen Johannes Eriksen og Marius murer.   
    
Erna og Egil i 1933. Egil som konfirmand i 1934.

Egils konfirmation: Søren, Christian, Grethe, Else, Erna, Ebba, Egil, Tulle, Mary, Henny og Minna.
     
   1934 i Bogense: Erna, Kaj, Ebba og Grethe. Grethe bliver senere gift med Søren.

Anekdote:
Det sidste år Erna går i skole, kommer der en del unge mænd, vistnok studerende der er flygtet fra Tyskland, og bor på skolen. En af dem bliver hos læreren Wildt og passer hans have og da Erna bliver konfirmeret i 1936 er han med. Kort efter rejser han til Sydamerika, da han ikke tør være i Danmark mere.


I 1935 er familien atter ved Hasmark strand. Her ses Arthur, Olga,  Minna, frisør fru Knudsen, Erna. Billedet er taget af Johanne, Olgas datter.

Ernas klasse i 1935. Det er Erna yderst til venstre.

   I 1935 kommer Else, Greta, Kaj, Jytte og Christian på besøg i Norup. Her er de sammen med Minna.
 
I forbindelse med at Erna skal konfirmeres er Arthur på besøg hos præsten.
    
Ernas konfirmation 1936. I forreste række til højre.

Fra den 10. august til den 1. november samme år er Erna "i huset" i Uggerslev, fordi en nabo i Norup, Erlund, er syg og ønsker sin egen datter, som er i huset dér, hjem. Her ses hun sammen med en ven af  fodermesteren. Billedet er fra gården Lykkeslund ca. 1936. Derefter hjælper hun til i nogle måneder i Johanne's frisørsalon, som er i forældrenes hus.

Anekdote:
Den 16. september 1936 deltager Erna i Norup Elværks 25-års jubilæum og i 1937 bliver det besluttet, at lysekronerne i kirken i Norup skal være med elektrisk belysning i stedet for levende lys. For at skaffe penge til det, bliver der afholdt basar i præstegården og der bliver lavet flere store ting, bl.a. et slumretæppe, som Minna er med til at lave. Der bliver trykt lodsedler og Erna cykler omkring i sognet og sælger en stor del af dem og deltager også selv i basaren. Da så lysekronerne skal ordnes, hjælper hun Arthur med at lægge ledninger igennem rørene, så han kan gøre dem færdige.

    
I 1936 er Minna og Arthur på Dyrehavsbakken. Samme år er Erna på vejen med hunden Sip.
         
Minna, Erna og Arthur på cykeltur. Minna beundrer sin kaktus i døråbningen.
    
Samme år tager Alice og Erna på en cykeltur med start fra huset i Norup. Alice er datter af Ole og Bertha. De flyttede til Norup samtidig med Arthur og Minna og forpagtede præstegårdsjorden og blev derved naboer. Senere flytter de til Nislev senere og senere til Otterup. Hunden Sip står bag ved dem og Minna anes i døråbningen. Ca. samtidig er Erna og Alice en tur til Thisted for at besøge Christian og Else. Uden for huset står Greta (*1931) og Jytte sammen med deres far Christian, og ved cyklerne Erna, Alice og Meta.
    
 Stadig i 1936 tager familien på en udflugt til Vorupøre, Her ses Arthur, Meta, Alice, Anna med Gerda, Inga, Minna, Christian (Kesse) og Erna. Til højre er Alice og Erna en tur på Langeland.

Fra januar til april 1937 er Erna i huset hos Hans Madsen ved Emmelev Mølle, da hans kone skal nedkomme og derfor ikke kan passe huset. Fra maj går hun til hånde hos frisøren Martha i Bredgade i Otterup, hvor hun bliver indtil oktober næste år, 1938. Grunden til at Martha ringer efter hende er, at hendes og Ernas forældre er i den radikale partiforening. Derfra ved hun, at Erna har prøvet lidt at frisere og spørger derfor om hun kan hjælpe hende. Her lærer hun især at bruge krøllejern, men går mestendels blot til hånde.
    
To billeder taget næsten samtidigt i Bolbro i 1938. På venstre billede ses Anna Nielsen (Bedstes svigerinde), Tulle, Karla Jensen (hendes og Marys mand er på samme kirkegård), Hans Pedersen (Morbror), Henny, Minna, Egil, Mary og Erna. På billedet til højre ses Minna, Tulle, Mary, Arthur, Hans Pedersen (Morbror), Henny, Anna Nielsen og Erna.

 I 1938 er Arthur og Erna på dyrskue på Bellahøj i København

Et familieportræt af Minna, Egil, Erna og Arthur. Billedet er taget i 1938.