Slægten fra Langeland  

    
Jørgen Rasmussen Pedersen og Nielsine Emilie, Palles oldeforældre fra Tullebølle på Langeland.

Her ses de sammen med deres to børn. Til venstre Minna, min mormor. Hun blev døbt Rasmine Laurentine i 1890, efter bedstefædrene Rasmus og Laurits. Hun er senere stærkt utilfreds med sit navn og kalder sig konsekvent for Minna. Hendes yngre søster er muligvis hjerneskadet og Minnas kammerater i skolen driller hende med det. Søsteren dør dog tidligt, ca. i 14års alderen.


Minnas barndomshjem i Tullebølle ca. 1915.

Et klassebillede fra omkring år 1900. Minna er i nederste række med hvidt forklæde ved siden af den store pige.

         
Minna som teenager. Efter at Minna er færdig i skolen, kommer hun i første omgang ud at tjene som ung pige i huset. På et tidspunkt ønsker hun at lære at sy herretøj, men faderen synes ikke at det er noget for hende og mener at hun skal sy kjoler. Hun trodser ham og tager til Hurup i Thy og Balle for at komme i lære for at sy bukser og veste. 

 I 1913 dør Nielsine Emilie, og fra da af og indtil 1919 passer Minna hus for sin far, Jørgen Petersen. Her ses han som gammel. Han har gennem livet beskæftiget sig som karetmager, også kaldet hjulmand.
 
Da Minna rejser fra Tullebølle til Norup, kommer hendes far Jørgen Rasmussen Pedersen til at mangle en husbestyrerinde. I stedet for Minna bliver Marie Lysbjerg husbestyrerinde for Jørgen og gifter sig med Otto Plambæk, som har arbejde på herregården Blegholm, og de flytter ind hos Jørgen. På billedet herover ses fra 1921 i Tullebølle ses Marie Plambæk, Minna og Egil.
Nelia og Georg, Minna's fætter, ville også gerne have haft denne plads, men Jørgen synes Nelia er for skrap. 

I 1961 er Minna i Tullebølle for at se sin fars grav. Hun er sammen med Georg Pedersen, sin fætter.