Palles 60 års fødselsdag
12 September 2008
   
Jeg fylder egentlig d. 12. september, men havde fremskyndet det lidt for at få mulighed for at afholde det en weekend, hvor der stadig var mulighed for godt vejr. De inviterede var familien og de nærmeste venner. Jeg havde selv mest lyst til at afholde festen hjemme i vante omgivelser og håbede på at der var plads nok i stuerne. Her er Else og jeg før gæsterne kommer.
    
Corinna og Bo er også klar. De første gæster der ankommer er Jacob og Sofie sammen med deres far og mor og Anders. Jacob finder straks ud af at kreere ballonfigurer mens morfar kigger på.
    
Sofie er gået i gang med sæbeboblerne. Ude i haven snakker Corinna og Bo lidt med Sofie. Selv om det er i begyndelsen af september, er vejret stadig varmt og dejligt..
   
Anders er lidt overvældet af alt det nye, så far tager ham med lidt afsides ude i haven for at han kan blive lidt mere tryg. Sofie i gang med sæbeboblerne.
    
På terrassen snakker Bo, Maria og Erna lidt sammen. Mens vi venter på, at alle er ankommer, får vi os en velkomstdrink på terrassen. Her er Line og Richard ankommet, og også Leif og Gretha.
    
Sofie elsker at køre rundt med Ernas rollator. Tove, Christian, Åse og Finn får også drøftet nogle ting.
    
 Jeg får mig en god sludder med Line og Richard, mens Leif klør sig i hovedet. Bo's forældre Lone og Hans får forklaret Corinna et eller andet.
    
  Erna og Merry snakker lidt sammen. Jacob render rundet med sin ballon, mens Erland beunderer den.
    
Ved siden af står jeg sammen med Ilda, Shahla og Gholam. Gæsterne går i gang med at finde ud af hvor de skal sidde.
    
Placeringen ved bordene har jeg planlagt skal foregå som en slags skattejagt. Herrerne får et billede af et sted i Danmark, damerne en beskrivelse af stedet. 
   
De skal så prøve at finde ud af hvad der passer sammen og dermed finde deres partner. Sammen skal de så finde navnet på stedet, som ligger ved deres plads ved bordet.
    
Efter lidt forvirring i starten, lykkes det efterhånden alle at finde sig en partner og en plads. For ligesom at slå stemningen lidt an, konkret og symbolsk, synger vi alle sammen Nu falmer skoven, mens jeg akkompagnerer på guitaren.
    
Gæsterne synger med på Nu falmer skoven.
    
Hans, Gretha, Ilda og Corinna synger, og også Søren og Maria.
    
 Undervejs under måltidet og hyggen holder Else en tale for mig og fortæller om mit forhold til livet ved hjælp af indirekte citater fra Max Pezzali, mit italienske sangeridol.
    
Hun slutter af med at opfordre mig til dans. 
    
Vi danser til melodien Esserci af Max Pezzali.
    
 Maria holder også en tale for sin far, hvor hun fokuserer på min trang til at spare. Søren spekulerer på hvad jeg mon kan blive til, nu hvor jeg går på efterløn. Han giver mig en bog med alle de ting jeg skal lave. Den er tom!
    
Også Åse vil give mig et par ord med på vejen, og det gør hun ved at stille mig en opgave. Indsatsen er svimlende: hvis jeg ikke kan gætte hvem der har skrevet digtet om Italien, må jeg blive i Danmark. Men jeg klarer det - H.C.Andersen - og kan tørre sveden af panden. 
    
Men ellers går aftenen stille og roligt med hyggesnak ved bordene. Til venstre er det Line i snak med mig, Erland og Søren, Lone (med ryggen til) i snak med Christian. Til højre Tove, Leif, Gholam og Merry.
    
 Her til venstre er det Leif, Gholam, Merry og Richard. Jeg forklarer også forsamlingen, hvordan man drikker Vinsanto og cantuccini sammen.
   
Her skåler vi i Vinsanto og får cantuccini til. Børnebørnene opfører sig eksemplarisk og hygger sig også. Til sidst bukker de dog under for anstrengelserne og går til ro, hvor der er plads: Sofie i vores seng.
    
Anders i sin egen medbragte seng, og Jacob i sofaen i mellemgangen. Alt i alt synes jeg selv at det var en god fødselsdag.