Julen 2010
Med børn og børnebørn
   
Den 28. december kommer der rykind fra Frøstrup. Børnene styrter straks hen til ballonerne, og her er Anders i gang med at sætte en ballon fast på pumpen. Søren skal lige sørge for at al deres fodtøj  mm. er i orden, inden aktiviteterne går i gang. Maria, Corinna og Søren snakker lidt løst og fast om hvad tiden går med.
   
Sofie er stolt af den flotte ballon, hun har fået pustet op. Den passer til kjolen og hun synes at den er en flot ramme om hendes hoved. Den lille nisse Signe er gået igang med at sprede kortene ud på hele gulvet i mellemgangen. Det har hun megen fornøjelse af.
   
Hun bliver dog pludseligt afbrudt af Sofie, som slæber hende ind i stuen. Bagefter får Sofie fat på mine briller, og mener at dette ansigtsudtryk må svare til sådan nogle briller.
   
Jacob er efterhånden blevet dreven til at lave figurer af balloner, og her afprøver han nogle nye ideer sammen med Sofie. Brillerne er med til at give ham et meget professionelt udtryk.
   
Jeg fik fat på nogle spisepinde under vores tur i Japan, og jeg synes at dette er en passende lejlighed til at prøve dem af. Jeg har lavet en forklaring, som Søren studerer mens Corinna venter med at servere flæskestegen. Så er vi ellers bænket, og Maria går i gang med at fordele maden til børnene.
   
Der bliver snakket under fordelingen, og så går vi ellers i gang. Maria har opgivet at bruge den japanske metode, mens Jacob kigger på.
   
Men han mener godt det kan lade sig gøre at spise medisterpølse med pinde, og også Anders og Sofie gør energiske forsøg på at bruge dem.
   
Også Søren foretrækker den normale danske spisemåde, mens Anders arbejder med pindene. Efter maden skal guitaren lige have en tur, og der bliver slået på strengene. Herefter laver vi en juleskattejagt. Heldigvis har julemanden haft dette med i overvejelserne, da det er et udtalt ønske hos Jacob og Sofie.
   
På et idspunkt bliver vi klar over, at de indendørs aktiviteter ikke er tilstrækkelige til at forbrænde al den energi som børnene har, så Søren og jeg vandrer en tur over på legepladsen sammen med dem. Så her er vi allesammen ved gyngerne og svingtovet. Anders skal op i dækket. Han er godt klædt på med overtrækstøj og elefanthue.
   
Sofie og Jacob kravler op og står på dækket, og får nogle ordentlige svingture.
   
Senere tager jeg dette billede af Sofie, og vi snakker om, hvorvidt hun står op, hun springer eller ligger ned. Bagefter skal de i gang med glidebanen, og Sofie er lidt utilfreds med at Jacob ikke vil flytte sig.
   
Søren snurrer tovene til gyngerne sammen, så de kan komme til at svinge rundt. Efter en times tid skal vi til at tænke på at komme hjem igen, og her møder vi Signe som har været ude og sove i barnevognen og igen er frisk til at lege.
   
Det er blevet kaffe-kage tid, så de små køkkenskrivere Sofie og Anders undersøger hvad mormor har gang i. Det ser ud til at være flødeskum til æble-ananaskagen.
   
Vi får en dejlig kage med flødeskum og kaffe/te, og børnene sætter lidt sodavand til livs til kagen. Der opstår altid tumult med så mange børn til stede, hvilket Maria morer sig lidt over at Søren skal klare.
   
Til sidst er det på tide at tage af sted igen, men det er ingen nem sag, når børnene driller. Jacob styrter rundt i natafdelingen og gemmer sig og tager bukserne af, og Anders nægter at tage overtøj på. Men til sidst kommer far og  overtager ham fra Else og får ham med ud i bilen.