Erna på besøg i Monte San Savino
Juni 2005
   
   Min mor Erna kommer på besøg hos os i Monte San Savino d. 24. til d. 28 juni 2005. Herover til højre er hun på terrassen.
    
Vi starter lørdagen med et besøg på La Combriccola, baren lige over for lejligheden. 
    
Senere på aftenen spiser vi en lækker pizza på Il Cassero lige uden for bymuren ved parken.
   
Der er en underholdende folkelig forestilling på pladsen Piazza di Monte, ved siden af hvor vi bor.
    
Søndag er vi så heldige at kunne være med til "Le Allegrezze". Det fejres med optog på hovedgaden Corso Sangallo. Her ses også hertugen Baldovino og frue.
    
Det mindes nemlig en begivenhed i 1550, da Conte Baldovino fik overdraget byen af storhertugen af Toscana, og fejres med et optog.
    
Til venstre ses Giuglio og til højre hans kone Aidi Nanni med en musikant.
    
Erna tager sig en slapper på baren ved siden af festlighederne. Hun overværer Aldo i gang med at skære portioner af en ´porchetta'.
    
Mandag tager vi på en tur til Siena. Det er interessant for en odenseaner at se rådhuset, da det i Odense er en kopi af det. Erna nyder sin kaffe og kage med udsigt til Campo, pladsen foran rådhuset.
   
Vi spadserer lidt rundt i byen og ser denne reklame for et vinudsalg. Erna studerer vinene.
    
Senere på dagen går turen videre gennem Chianti. Og her er der lejlighed til at hilse på vinrankerne og en drueklase, som senere skal blive til vinen Chianti Classico, som er baseret på druen Sangiovese - gudernes blod. 
    
I Greve in Chianti kigger vi også lidt på keramik og stoffer.
    
Vi slutter af med at tage ud til det berømte vinslott Brolio. Her er der en flot udsigt ud over Chianti og i det fjerne kan skimtes Siena.