La Processione di Venerdì Santo 2005

Procession langfredag

Queste foto ricordano la processione di Venerdì Santo di 2005 a Monte San Savino. La croce sul pavimento si trova nella Chiesa della Pieve.
Langfredag er der i italienske byer en procession, som har til formål at mindes korsfæstelsen og begravelsen af Kristus. I hver kirke er der et kors, som ligger ned. Dette foregår Langfredag i Monte San Savino, Påsken 2005.

     

La processione prende inizio dalla chiesa di Sant'Augustino. I preti camminano in testa al corteo.
Om aftenen starter optoget med udgangspunkt ved St. Agostino kirken og går først gennem gaderne i selve Centro Storico. Derefter lidt uden for byen og ender til sidst igen i St. Agostino kirken. Forrest går præsten og hjælpepræsten.

    

Seguiti dalla rappresentazione del Cristo Morto e la Madonna.
Dernæst følger nogle munkeklædte personer i grønt, som bærer en båre med en figur, der forestiller den korsfæstede Kristus og bagefter kvinder der bærer Jomfru Maria. Figurerne er meget realistiske.

     

Se vedono anche rappresentanti ufficiali del paese: il sindaco, i vertici delle forze dell'ordine.
Umiddelbart derefter er der nogle repræsentanter for byen, borgmesteren med tricoloren, det italienske flag, over brystet, til venstre for ham politimesteren, til højre for ham chefen for Carabinieri-politiet. Bag ved dem er der nogle byrådsmedlemmer.

    

I costumi sono molto solenni e suggestivi. Sopra si vede il corteo al di fuori delle mura.
Det hele er meget stemningsfuldt. Der er forskellige afdelinger af optoget, med forskellige dragter. Her ses nogle med hvide og orange dragter uden for bymuren

    

Nel centro il corteo lascia la piazza Gamurrini per seguire Corso Sangallo per arrivare alle chiesa di Sant'Agostino vicino a Piazza di Monte. Sotto segue il responsorio che viene recitato durante il percorso del corteo.
I bymidten drejer de rundt og henad Corso Sangallo ned mod St. Agostino kirken. Til venstre herover er nogle sortklædte "munke" med fakler ved at gøre sig klar. De bærer faklerne under hele optoget. Undervejs fremsiger præsterne konstant følgende Ave Maria via en højtaler, som alle kan høre, og alle svarer med rituelle svar:

Ave, Maria, piena di grazia, il Signore è con te.
Ave, Maria, piena di grazia, il Signore è con te.
Benedetta tu fra le donne, benedetto il frutto del tuo seno.
Il Signore è con te.
Gloria al Padre e al Figlio e allo Spirito Santo.
Ave, Maria, piena di grazia, il Signore è con te.

     

La gente del paese partecipa nel corteo e alla fine si trova nella chiesa di Sant'Agostino, dove si celebra la messa.
Der er virkelig mange almindelige mennesker, der deltager i optaget. Man går i to parallelle rækker og svarer på præstens Ave Maria. Herover til venstre er der et udsnit af de deltagende. Til slut samles man til messe i kirken, hvor der til højre er to oplyste figurer, Kristus og Jomfru Maria.