Solvej på nye eventyr
På besøg på Frederiksberg d. 7-9. september 2015
    
Da Bo skal til kongres i Tyskland, har Corinna bedt os om at komme til Frederiksberg for at holde hende og Solvej med selskab. Vi tager afsted mandag morgen og allerede om eftermiddagen kan vi gå en tur i Landbohøjskolens have og nyde det dejlige vejr sammen med hende og Solvej.
    
Dagen efter går Else og jeg en tur med Solvej ned på legepladsen i Hostrups Have. Her har Solvej travlt med at lege i sandet og viser mormor hvad hun har lavet.
    
Der er mange legesager, spande og skovle, så det er muligt at bygge meget.
    
Trampolinen er fascinerende og Solvej er interesseret, men nøjes indtil videre med at kigge. Men så er der jo også legehusene man kan gå ind i.
    
Solvej tager sig lige et lille hvil på bænken sammen med morfar, men snart løber hun ud på græsplænen, hvor hun kan se de hunde, som ejerne lufter.
    
På legepladsen er der også gynger og vipper, som skal afprøves.
   
Det bliver man sulten af, og tilbage i lejligheden er det blevet tid til frokost. Bagefter har hun travlt med at finde legetøj frem til os. Her kommer hun med et slags dyr til mormor.
    
Duplo-klodser er også spændende, og hun diskuterer med morfar hvordan de skal anvendes.
    
Så kommer mor hjem, og vi skal have købt ind til aftensmaden. Bagefter går vi ned til en anden legeplads, hvor Corinna får taget nogle billeder af Solvej.
    
Her er Corinna sammen med nogle børn. Tilbage i lejligheden finder Solvej straks skubbevognen frem for at transportere legetøj fra den ene stue til den anden. Der er bare et lille problem med at komme over dørtrinnet, men et 'ørh' med sutten i munden aktiverer morfar til at komme og hjælpe hende videre. Det sker en del gange...
     
Da morfar lidt senere beder om at få et glas vand, kommer hun beredvilligt med flere glas. Den sidste nye anskaffelse, en tunnel, bliver afprøvet.
    
Om onsdagen går vi om formiddagen igen en tur ned i Landbohøjskolens botaniske have, denne gang for at fodre ænder. Men duerne er også sultne og får deres del af brødet. Solvej synes det er sjovt at kommunikere med dem. Hun er fyldt med energi og løber rundt fra sted til sted, og på et tidspunkt må mormor sætte i løb for at undgå at Solvej løber ud i den lille sø. Man kan jo aldrig vide.
    
Der er en børnehave på udflugt hernede. De leger 'Hr. Løve, hvad er klokken' og når der bliver sagt f. eks. 10 sætter holdene sig i bevægelse. Solvej er meget fortryllet af denne aktivitet og betragter det længe. Men pludselig er der en gartner, der anvender en maskine til at puste vissent løv væk fra gangene. Den lyd forskrækker hende, så hun søger trøst og sikkerhed hos mormor.
    
Om eftermiddagen er Corinna færdig med at arbejde og vi spadserer en tur over til Frederiksberg Have, men ved indgangen er der en isbutik. Vi forsyner os alle sammen med et bæger is.
    
Her sidder vi uden for butikken på stien ind til parken og nyder isen. Uden for indgangen til butikken er der denne imponerende elefant, som selvfølgelig skal studeres nærmere.
    
Inde i parken er der igen mulighed for at fodre ænder, gæs og svaner. Men bollerne kan man jo også spise selv.
 < Klik her for at se videoer.