Solvej har besøg af mormor og morfar
24-29 marts 2015

   
Bo og Corinna har bedt os om at komme til København og passe Solvej nogle dage. Vi ankommer om tirsdagen og om torsdagen er vi ude at gå tur med Solvej i klapvognen. Med sut i munden og nullerbamsen i hånden nyder hun en sådan tur. Hjemme i lejligheden går hun på opdagelse i bogreolen, hvor det er sjovt at hive bøger ned.
    
Hele lejligheden bliver undersøgt, og Solvej har sine favoritsteder. Et af dem er skufferne i køkkenet med alle plasticbeholderne som bliver smidt ned på gulvet. Undervejs skal bleen skiftes ude på badeværelset.
         
Badeværelset er også godt at gå på opdagelse i, og det er interessant at rive toiletpapir i stykker.
    
Solvej har meget legetøj, men det allerbedste er jo sutten, som stolt løftes i den ene hånd, mens der kan gnaskes tebolle, som holdes i den anden. Sutten har forvildet sig over i kassen med legesager.
    
Al den aktivitet kræver også en lille stille stund, som anbringes lænet op ad sofaen. Blandt de mange legesager er der også et dyr der kan trækkes med en snor.
   
Nu er det blevet spisetid og Solvej gør sig klar til havregrøden, som hun får af mormor. Solvej er sulten og spiser hele skålens indhold.
    
Så kan der leges igen, og hun spiller lidt på sin xylofon, og bagefter går hun en lille tur med sin vogn.
    
Morfar forsøger sig med puslespillet, men må have hjælp af Solvej. Om eftermiddagen kommer mor Corinna hjem og bliver modtaget med stor glæde af Solvej. Bo er i Berlin for at deltage i et halvmaraton.
    
Solvej leger ved sofabordet, mens mor og mormor ser på. Solvej er begejstret for mormors briller, eller mere præcist, begejstret for at rive dem af hver gang mormor tager dem på.
    
Senere går vi alle fire en tur i Frederiksberg Have og er også henne ved den kinesiske pavillon.
    
Søndag morgen spiser vi morgenmad med lækre boller fra Brødflov. Mens morfar spiser grovboller, gnasker Solvej på sin tebolle.