Sofies konfirmation
17. maj 2019
   
Store Bededag 17. maj 2019 oprinder den dag Sofie har glædet sig til: hendes konfirmation. Den finder sted i Henne Kirke, og alle familier og bekendte er samlede. Klik på det første billede foroven til venstre for at se, hvordan konfirmanderne marcherer ind under ledelse af præsten. Han holder derefter en introduktionstale og så går konfirmationen i gang.
    
Undervejs i gudstjenesten aflægger konfirmanderne oppe ved alteret deres bekræftelse. Det starter med Sofie, der befinder sig helt til højre og præsten taler med hende. Bagefter er det en tradition, at konfirmanderne står på en lang række, så alle har mulighed for at hilse på dem. Her står Sofie først i rækken.
    
Malene og Erland lykønsker Sofie, mens Jeppe ser til.
    
Her står familien og venter under ceremonien ved kirken. Derefter går turen hjemad til Frøstrup, og her venter der noget dejligt champagne.
   
Her skåler Jacob og Sofie i de dejlige dråber. Den nyindrettede terrasse foran huset præsenterer sig flot foran huset, og her småsnakker de indbudte og familien, før middagen begynder.
   
Dagen er lidt kølig, så derfor er det rart med et varmeapparat, som de tre yngste hygger sig ved sammen med Idun. Undervejs i måltidet holdet Søren sin tale til konfirmanden.
    
Jacob tager billeder af taleren, og alle lytter til Sørens ord.
     
Her er Bo og Vera og moster og Solvej.
   
Else holder også en tale for Sofie og lidt senere synger vi en sang: Her kommer jo Sofie. Palle spiller guitar til.
    
Undervejs er der flere overraskelser. Den første er helt overvældende for Sofie. For ind gennem teltåbningen træder Niklas Andersen, hendes favorit fra Esbjergs ishockeyklub. Han ønsker hende tillykke og overrækker hende en gave - nemlig den ishockeystav, som han brugte, da han var med til at vinde mesterskabet. Klik på billedet til venstre for at se hvordan.
    
Her poserer han sammen med Sofie, og bagefter er Sofie helt overvældet.
   
   Det er en dejlig gave at få. Derefter holder Erland sin tale for Sofie.
    
Og  Merry og Malene holder en fælles tale, hvor de får en masse ud af Sofies navn.
     
Men overraskelserne er ikke forbi. For igen åbnes teltdugen, og udenfor venter far med en ny gave: en kalv. Her står står han klar til at 'overrække' den.
    
Mor skal ud og følge med, og indenfor tages der livligt billeder, mens Sofie glæder sig. Hun nærmer sig frygtløst, men kalven er lidt urolig.
   
Hun nærmer sig og er klar til at posere sammen med sin gave, mens Idun nysgerrigt nærmer sig. Klik på billedet til højre for at se hvordan det foregår.
   
Til sidst er hun inde ved gavebordet og venter spændt på at åbne de mange kuverter. Undervejs holder Jacob styr på indholdet, mens Emma og Signe kigger på.