Jacob og Maria i Monte San Savino
15-21 oktober 2017
    
Jacob og Maria kommer og besøger os i efterårsferien. Maria har ønsket at gense San Gimignano, så der tager vi hen om tirsdagen. Jeg tager et billede af dem sammen med mormor på vej op ad hovedgaden hen imod et af de mange tårne som byen er berømt for. Da vi kommer op til hovedpladsen, får vi os en cappuccino/juice og noget lækkert panforte.
    
Jacob vil gerne op i et tårn for at se udsigten ud over hele byen og landskabet. Det er også imponerende.
    
Heroppe benytter de begge lejligheden til at tage billeder, og nede på pladsen står mormor og vinker.

Jacob viser morfar, at man også kan bruge telefonen til at tage panoramabilleder.
    
I byen vrimler det med souvenirshops og Jacob benytter lejligheden til at købe et minde fra byen.
    
Siena ligger lige på vejen hjem, så vi synes der er tid nok til også at besøge denne by. Her er Jacob foran byens flotte tårn på Campo-pladsen, og til højre kan vi se hvordan man tager sådan et billede.
    
Her er alle tre på Campo-pladsen, og sammen med morfar går Maria og Jacob en tur op for også at se domkirken. Her står de i skyggen foran portalen.
    
Her et dejligt billede af de to med kirkerummet i baggrunden. Jacob er fascineret af et glasgulv, hvor man kan se hele etagen nedenunder. Det skaber en vis spændende effekt.
    
Selvfølgelig skal der også tages billeder af en sådan flot kirke.
    
Hjemme igen i Monte San Savino spiser vi til aften på restauranten Trattoria del Forno. Jacob drysser meget kunstfærdigt parmesanost på sin spaghetti. Vi kender ejeren Italo godt, og her er han sammen med de tre.
    
Dagen efter er en slappe-af dag, fordi onsdag er markedsdag hele året rundt. Vi tager vores cappuccino og kage på baren La Luna, som ligger midt på strøget Corso Sangallo.
    
Sådan ser baren ud. Derefter er der tid til af browse, for markedet er fyldt med boder med grøntsager, fisk, sko og tøj  og andre ting.
    
De roder lidt i kasserne. Maria har ytret en professionel interesse i at se en italiensk kirkegård. Her møder vi graveren, Marco Mugnaini, som også er en af vores venner.
    
Der er gravsteder i jorden, men det er mere almindeligt at anbringe de døde i små rum, dækket af marmorplader, med navn og billede af den afdøde. Hvis man skal op til de øverste hylder, er det nødvendigt at bruge en stige. Her viser Jacob, hvordan den flyttes rundt.
    
Om torsdagen tager vi op til La Verna, som er et berømt kloster. Den hellige Frans af Assisi anlagde et kloster dér i 1224, og her modtog han le Stimmate, stråler som ramte hans fødder og hænder, så han symbolsk modtog samme smerte som Jesus på korset. Vi vælger at vandre i hans fodspor 500 m op gennem terrænet.
   
Nogle steder er der snævre passager. De høje træer giver en stemning af at vandre gennem en stor sal.
     
Til sidst når vi helt op, og her er der et kors på pladsen, hvorfra der også er en flot udsigt. Senere går Jacob og Maria sammen med morfar ad en smal passage ved afgrunden. Her får man rigtig indtryk af det klare vejr og den flotte udsigt med træerne i efterårsfarver.
    
Inde i et kapel i klostret er et muligt at tænde et lys. Vi har bestilt bord i en spisesal, og her er de tre bænket ved det første bord.
    
Maria viser hvordan man spiser spaghetti, og Jacob gør hende kunsten efter.
    
Om fredagen tager vi en tur til Trasimeno-søen. Vi har besluttet at tage færgen ud til øen Isola Maggiore. Vejret er fortsat flot, og på billedet til venstre går Jacob og Maria fra borde og til højre ses de med udsigt til øen Isola MInore.
    
Vandet ser fristende ud, og Maria synes at vandet er dejligt varmt, et sted over 20 grader. Jacob går og leder efter noget.
    
Vi går en tur rundt om øen, og her er de tre med sø og bjerge i baggrunden. Men det kræver en god frokost, så her er vi bænket i denne dejlige udendørs restaurant.
         
Her kommer mormors lækre Insalatone. Vi andre får en pastaret, som også smager dejligt.
         
Så går færgeturen tilbage til fastlandet. Tilbage i byen Passignano får Jacob et ønske opfyldt: en lækker is!