Anders' 3-års fødselsdag
26. september 2010
   
I dag er det Anders' fødselsdag, hurra hurra hurra, han sikkert sig en gave får som han har ønsket sig: en stor og fin traktor fra Merry og Erland. Og Sofie har tegnet et flot fødselsdagskort: Anders bliver 3 år.
   
Maria tager imod i køkkenet, hvor hun er ved at lave kaffe, og før vi går til bordet er der også lidt sidegevinster til Jakob og Sofie fra Else: to yoyo'er der skal pakkes op.
   
Signe har lige sovet og er fuld af humør og energi. Først leger hun lidt på gulvet og derefter gøres hun klar til boller og mælk.
   
Der bliver flyttet rundt med de tre flag, som bliver anbragt i forskellige kombinationer på bollerne. Merry og Erland ser på.
   
Signe er ikke altid enig med mor om hvornår og hvordan der skal drikkes mælk. Saftevandet drikkes med nogle meget avancerede sugerør, som kan vendes og snoes på mange måder. Og det er ikke helt tilfældigt at Anders har fået det orange sugerør.
   
Signe er fuld af liv og får leget en spændende pegeleg med oldemor. Senere samler Erna lidt service sammen.
   
Men ingen fødselsdag uden en fødselsdagskage. Den er Søren mester for, og her beundrer Anders det flotte flødeskum, de hjemmeavlede hindbær og de tre lys. Han virker næsten betuttet, mens far og mor kigger på.
   
Der bliver også spist boller, og senere bliver Signe helt glubsk hos mormor: både gaflen og sugerøret skal ind i munden og undersøges.
   
Sofie får sig lige en gyngetur på gyngekoen/tyren og da vi tager afsted viser Anders sin flotte regnfrakke frem og har valgt sin egen trehjuler at køre på.